Lejlighed i Özdere - Tyrkiet.

Byen Özdere og området omkring.


Özdere har et meget livligt hovedstrøg i sommerperioden med mange små butikker, som fører alt hvad man har brug for i det daglige. Derudover er der i byen bl.a. 3 supermarkeder.

Özdere byder også på mange oplevelser for de aktive og udfordrende sjæle, som f.eks. vandsport – paraglidning – jeepsafari – bådture - vildsvinejagt m.m.

Et af de meget populære steder i Özdere er "Kærlighedspladsen" som ligger i den sydlige del af byen. Herfra er der udsigt ud over havet med den græske ø Samos i baggrunden, ligesom man får et fint overblik over det meste af byen, med den ca. 2 km. lange, nyanlagte, strandpromenade i forgrunden.

Fra april til november er der mange restauranter og barer.

Ønsker man nattelivet er der 30 km. til Kusadasi, hvor der er masser af turisme, diskoteker og pubber.

Fra Özdere er der kun 20 km til 2 af de største turistattraktioner i Tyrkiet, nemlig ruinbyen Efesos og Jomfru Marias Hus. Ikke langt derfra ligger også den meget besøgte, oprindeligt græske, bjerglandsby, Sirince, som bl.a. er kendt for sin årlige vinfestival i oktober.

Se film fra Özdere

Udflugtsmuligheder.

Adaland,
som ligger 30 minutters kørsel fra Özdere, er Europas største badeland, hvor man også har mulighed for at bade med delfiner. Se mere »

Efesos,
som ligger 15 minutters kørsel fra Özdere, er et af Tyrkiets største turistattraktioner. Byen blev grundlagt af Alexander den Store og var en vigtig handelsby, indtil byen sandede til.
Se mere »

Samos,
hvortil der dagligt går færge fra Kusadasi. Bådturen varer 30 minutter. Se mere »

Pamukkala,
som ligger få timers kørsel fra Özdere, med smukke kalkterrasser, hvor romerne tog helbredende bade og nutidens besøgende sopper.

Udflugter:
www.bergintours.com